Fejringsmekanismer og fællessprog: Ny rapport belyser behovene for systematisk kompetenceudvikling i musik- og kulturskolerne

Det første hold af musik- og kulturskolelærere har allerede gennemført DMK Pædagogikum I. Med diplomet i hånden kan de se tilbage på et forløb, der har styrket deres pædagogiske og didaktiske kompetencer. Dermed er de med til at fremme musik- og kulturskolernes potentiale i forhold til at løfte nye opgaver på børne- og ungeområdet. 

Netop nu er yderligere tre hold musik- og kulturskolelærere i gang med et forløb i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden, til efteråret byder DMK Pædagogikum I velkommen til endnu to hold i Region Sjælland og Region Midtjylland, mens hele fem hold er under planlægning i 2026. 

“Kompetenceudvikling har høj prioritet hos DMK og hos vores medlemmer, fordi vi ønsker at sætte musik- og kulturskolelærerne bedre i stand til at løfte de mange udfordringer som følge af nye undervisningsformater og -former, ofte i samarbejde med andre aktører,” siger Lotte Trangbæk, der er generalsekretær hos DMK, Danske Musik- og Kulturskoler. 

Med iværksættelsen af et så omfattende kompetenceløft af en sektor, er det vigtigt, at grundlaget er solidt og tilstrækkeligt oplyst. Derfor er der gennemført en forundersøgelse i perioden fra projektets indledende faser primo 2024 til første pilotforløbs afslutning 31. december 2024.

Takket været en generøs donation fra 15. Juni Fonden, har det været muligt at gennemføre forundersøgelsen parallelt med gennemførelsen af pilotforløbet af DMK Pædagogikum I. 

Forundersøgelsen er udarbejdet af Søren Friis Møller, PhD i kulturledelse, og Sebastian Honoré, cand. polit. med speciale i kulturøkonomi, der har stået for analysen af den kvantitative del af forundersøgelsen. 

Mini-survey