Der er penge på vej til 15 kulturpasforløb rundt omkring i landet, der alle har samme mål: At bringe unge på kanten af job og uddannelse tættere på samfundets fællesskaber, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.
Pengene er på vej, fordi regeringen i november sammen med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet blev enige om en nyskabende aftale om forsøg med kulturpas, der kommer til at køre i to spor. Det ene spor er et nationalt partnerskab som bl.a. uddeler digitale betalingskort, som de unge i målgruppen kan bruge på kultur-, forenings- og idrætsfællesskaber. Det andet spor er en række længerevarende kulturpasforløb, som der i aftalen er blevet afsat i alt 40 mio. kr. til i 2025 og 2026.
Målgruppen for forsøget med kulturpas er de 43.000 unge, der hverken har en ungdomsuddannelse, er i over 18 timers beskæftigelse eller er i gang med en uddannelse. Dertil omfatter forsøg med kulturpas også de cirka 8.000 unge, der er i gang med en forberedende grunduddannelse (FGU).
De 15 forløb, der får penge, har søgt om midler fra en pulje, som Slots- og Kulturstyrelsen har administreret.
Hos DMK er vi glade for, at flere af landets musik- og kulturskoler har budt ind og nu modtager midler puljen.
Tillykke til Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Lemvig, Struer, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Roskilde, Horsens, Skanderborg, Aarhus, Favrskov og Viborg.
Kulturløft – Ungefællesskaber i centrum
Kulturskolen Ringkøbing-Skjern
Ud fra et tværfagligt samarbejde mellem kultur-, uddannelses- og socialområderne i fire vestjyske kommuner udvikles håndholdte forløb, hvor de unge inddrages som medskabere. Målet er at skabe trygge og meningsfulde fællesskaber og på længere sigt ruste de unge til uddannelse og job.
Område: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Lemvig, Struer
Tilskud: 2.765.000
Trivsel er en kunst
Netværket “Trivsel er en kunst” ved Furesø Kulturskole
Med “Trivsel er en kunst” udvikles et kulturpasforløb på tværs af ti kommuner, hvor udsatte unge med især autisme og ADHD kan tage del i musik- og kulturskolernes livgivende fællesskaber med bl.a. musik, billedkunst og drama. Vi tror på, at denne ungegruppe ligesom alle andre har vigtige kunstneriske stemmer, som kan berige vores samfund og kulturliv – disse stemmer udforskes og bringes nu til live, gennem samskabende værk-produktioner og i samspil med andre ungefællesskaber.
Områder: Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Roskilde, Horsens, Skanderborg, Aarhus, Favrskov og Viborg.