DMK Pædagogikum I er skudt i gang! Vil du med i 2025?

26 forventningsfulde musik- og kulturskolelærere udgør første årgang af DMK Pædagogikum I. Deltagerne mødtes for første gang 13. juni til introduktionsmøde. I 2025 har vi et forløb i hver af de fem regioner, og tilmeldingen er allerede åben nu.
billedemedlogo2 - Danske Musik- og Kulturskoler

Musik- og kulturskolerne har længe efterspurgt et tilbud, der retter sig direkte mod de udfordringer, de står over for i forhold til f.eks. klasse- og holdundervisning. Introduktionsmødet var en første milepæl. Der har været fuld tryk på udviklingsarbejdet i DMK-regi i flere år, og det har ledt frem til et stærkt samarbejde med Københavns Professionshøjskole (KP). Mange parter har bidraget til at inspirere og kvalificere forløbet, bl.a. DMKs arbejdsgruppe for kompetenceudvikling. Derudover har DMK i fem forudgående workshops – en i hvert af landets regioner – skabt rum for refleksion over og dialog om konkrete erfaringer, udfordringer og muligheder i lærernes konkrete undervisningspraksis. DMK har lagt ressourcer og økonomi i arbejdet og derudover har udviklingsarbejdet desuden modtaget generøs støtte fra 15. Juni Fonden. 

Musik- og kulturskolelærerne deltager i forløbet med et undervisningsforløb, som de har aftalt med deres ledere. Projektleder, Søren Friis Møller, tilføjer:

“Det giver altid noget helt særligt at arbejde med sin egen praksis som en del af et undervisningsforløb. Rent praktisk er det som regel det, der får det til at hænge sammen, for som deltager skal man jo forberede sit eget undervisningsforløb alligevel. Nu får man bare mulighed for at få en masse indspark fra undervisere og de andre deltagere, som man kan undersøge og afprøve i virkeligheden. Pædagogisk er det også et vigtigt greb til at få teoretiske perspektiver omsat til det konkrete undervisningsarbejde. Og så er det også bare sjovere og mere lærerigt at undersøge det, man selv står midt i som lærer.”

Der er 26 tilmeldte musik- og kulturskolelærere til den første årgang af DMK Pædagogikum I. De kommer fra hele landet, for de fem regioner havde i første omgang valgt at fordele pladserne ligeligt imellem sig. I 2025 starter der et forløb i hver af de fem regioner, så rejsetiden kan forkortes for de fleste.

Tilmeldingsprocessen er allerede gået i gang, og man kan læse mere om forløbene, datoer, undervisere osv. her:

 

kp logo external use dk black rgb 1 - Danske Musik- og Kulturskoler
15 juni fonden logo RGB COLOR - Danske Musik- og Kulturskoler
Mini-survey