Se de skønne billeder: Musik- og kulturskolerne løfter børn og unges trivsel efter coronaen

Hjemmeskole, sociale bobler og nedlukning af fritidsaktiviteter har det forgangne halvandet år været hård ved børn og unges trivsel. DMK fik derfor i foråret 1 mio. kr. fra Undervisningsministeriet til at løfte trivslen.

Hen over sommeren har landets musik- og kulturskoler omsat midlerne til livgivende, sjove og involverende oplevelser med musik, sang og dans. Herunder kan du se billeder fra tre af projekterne.

Vejen Musikskole

Workshops på Grønvangsskolens SFO (Vejen) i uge 26.

På tværs af den store børnegruppe på mere end 60 børn, blev der arbejdet med musik i alle former.

Nogle arbejdede med e-musik, nogle spillede på cello, mens andre var ude i naturen for at løse musikalske opgaver og forhindringer.

Musikskoleleder Gitte Hvid fortæller, at tilbagemeldingerne fra deltagerne har været gode – og at alle workshops var en meget positiv oplevelse for både børn, forældre og personale.

Foto: Lærke R. W. Madsen

Rebild Kulturskole

Sommeraktivitet med Nordjyllands ungdomssymfoniorkester

Puljemidlerne har denne sommer givet nordjyske elever mulighed for at søge friplads uden egenbetaling på orkestersommerstævnet i august. Flere af deltagerne ville ikke have haft de økonomiske forudsætninger for at deltage uden støtteordningen.

Dirigenter på stævnet var den unge Nordjyske Malko-dirigentelev Johanne Grønkjær Lorenzen og Henrik Vagn Christensen.

Ud over at dirigere stævneorkesteret arrangerede dirigenterne workshops med nogle af orkesterets medlemmer på podiet. 

Orkesterstævnet sluttede med en fin velbesøgt koncert i Brønderslev. Koncerten indgik som en del af den Coronaudskudte fejring af Brønderslevs 100-års købstadsjubilæum.

Musik og Kulturskolen, Kerteminde Kommune

Workshop for børn og unge i alderen 7 – 17 år

Et projekt med dans, design, og skulpturer samt fokus på krop, materialer, indlevelse og udtryk gennem musik og bevægelse.

Foto: Anja Plato
Mini-survey