Se de skønne billeder: Musik- og kulturskolerne løfter børn og unges trivsel efter coronaen

Hjemmeskole, sociale bobler og nedlukning af fritidsaktiviteter har det forgangne halvandet år været hård ved børn og unges trivsel. DMK fik derfor i foråret 1 mio. kr. fra Undervisningsministeriet til at løfte trivslen.

Hen over sommeren har landets musik- og kulturskoler omsat midlerne til livgivende, sjove og involverende oplevelser med musik, sang og dans. Herunder kan du se billeder fra tre af projekterne.

Vejen Musikskole

Workshops på Grønvangsskolens SFO (Vejen) i uge 26.

På tværs af den store børnegruppe på mere end 60 børn, blev der arbejdet med musik i alle former.

Nogle arbejdede med e-musik, nogle spillede på cello, mens andre var ude i naturen for at løse musikalske opgaver og forhindringer.

Musikskoleleder Gitte Hvid fortæller, at tilbagemeldingerne fra deltagerne har været gode – og at alle workshops var en meget positiv oplevelse for både børn, forældre og personale.

Foto: Lærke R. W. Madsen

Rebild Kulturskole

Sommeraktivitet med Nordjyllands ungdomssymfoniorkester

Puljemidlerne har denne sommer givet nordjyske elever mulighed for at søge friplads uden egenbetaling på orkestersommerstævnet i august. Flere af deltagerne ville ikke have haft de økonomiske forudsætninger for at deltage uden støtteordningen.

Dirigenter på stævnet var den unge Nordjyske Malko-dirigentelev Johanne Grønkjær Lorenzen og Henrik Vagn Christensen.

Ud over at dirigere stævneorkesteret arrangerede dirigenterne workshops med nogle af orkesterets medlemmer på podiet. 

Orkesterstævnet sluttede med en fin velbesøgt koncert i Brønderslev. Koncerten indgik som en del af den Coronaudskudte fejring af Brønderslevs 100-års købstadsjubilæum.

Musik og Kulturskolen, Kerteminde Kommune

Workshop for børn og unge i alderen 7 – 17 år

Et projekt med dans, design, og skulpturer samt fokus på krop, materialer, indlevelse og udtryk gennem musik og bevægelse.

Foto: Anja Plato
Nyheder

Ny rapport: Det Gode Børneliv – ifølge børnene

DMK deltog i dag i lanceringen af rapporten ’Det Gode Børneliv – ifølge børnene’. Rapporten, der er udarbejdet af LEGO Fonden og Tænketanken Mandag Morgen, er en undersøgelse af hvad børnene selv forstår, ser, føler og oplever som det gode børneliv.

Læs mere »