Folkeskolesamarbejde: Synger for trivsel, fællesskab og bedre koncentration

I DMK ønsker vi, at alle landets musik- og kulturskoler lader sig inspirere af hinanden. Derfor har vi samlet en række eksempler fra nogle af de musik- og kulturskoler, der på hver sin måde engagerer borgerne. I Brønderslev Kommune finder man et at de eksempler, man kan lade sig inspirere af:

På andet år kører Kulturskolen i Brønderslev et ­korprojekt i samarbejde med Hedegaardsskolens 2. klasser. Korene ville ikke være opstået, hvis ikke folkeskolen og Kulturskolen havde besluttet sig for at arbejde sammen om det. 

Elevernes deltagelse i korene har betydet, at en hel masse børn har fået øjnene op for musikken og ­fællesskabet omkring det at synge. 

Udover det øgede kendskab til musikken har del­tagelsen i den ugentlige korlektion også været god for fællesskabet og tolerancen eleverne imellem. 

Det er lærernes oplevelse, at når børnene trives bedre og har et godt fællesskab omkring sangen, øges deres koncentration. 

Du kan se mange flere inspirerende cases HER 

Kender du til et godt projekt? 

Hvis I har et projekt på jeres skole, som andre kan lade sig inspirere sig af, så hører vi meget gerne fra jer. Skriv til kommunikationskonsulent Maj Munkmm@dmkskoler.dk eller udfyld formulan, som du finder HER

Vi glæder os til at høre fra jer! 

Mini-survey