I dag fester OrkesterMester i Odense

I dag får elever fra Faaborg- Midtfyn, Kolding, Odense og Tønder en oplevelse af de helt store, når de går på scenen side om side med Odense Symfoniorkester i Odense Koncerthus. 
 
Koncerten er en del af vores projekt “OrkesterMester“, som opdyrker skoleorkestre på skoler, hvor der ikke i forvejen er et. 
 
Eleverne, der går i 2. til 4. klasse, har haft ’orkester’ på skoleskemaet og fået mulighed for lære at spille på et orkesterinstrument. Efter mange timer i øvelokalet med undervisere fra både folkeskolen og musik- og kulturskolerne, er eleverne nu klar til at spille sammen med Odense Symfoniorkester
 
Vært Jannik Schow fra DR Ultra leder os gennem programmet. 
 
OrkesterMester er et projekt, som opdyrker skoleorkestre på skoler, hvor der ikke i forvejen er et.  På den måde lukker OrkesterMester flere børn ind i musikkens verden, så musikken ikke kun for de udvalgte få, der har adgang til musikskolen men et fællesskab for alle børn.
 

OrkesterMesterFesterne sætter fokus på kunstens deltagelses-, dannelses- og fællesskabsmuligheder for alle børn, når folkeskole, kommunale kulturinstitutioner og regionale koncerthuse samarbejder.

 
Projektet er et samarbejde mellem Danske Musik- og Kulturskoler, kommuner og folkeskoler. Kulturministeriet har bevilget 10 millioner kroner til projektet med midler fra Musikhandleplanen 2019-2022.
 
I sidste uge var der OrkesterMesterFest i København, hvor elever fra Egedal, Gribskov, Hørsholm, Næstved, Hvidovre og Sorø spillede sammen med Copenhagen Phil. 
31. maj rykker festen til DR Koncerthuset. Her spiller børnene sammen med DR Symfoniorkester – og 20. juni fester vi i Nordjylland, hvor vi spiller sammen med Aalborg Symfoniorkester. 
 
Foto: Mette Johnsen
 
 
Mini-survey