Sæt X i kalenderen: OrkesterMester er klar til endnu en omgang fester

Der blev festet igennem ved OrkesterMesterFesterne i sommeren 2022. I 2023 gør vi det igen, når DR Koncerthuset i København, Musikken Hus i Aalborg og Musikhuset Aarhus slår dørene op og byder velkommen.

OrkesterMesterFesterne er den årlige samling for alle landets OrkesterMester-klasser.

I 2023 vil eleverne i projektet spille side-by-side med musikerne fra Danmarks Radios SymfoniorkesterAalborg Symfoniorkester  og Aarhus Symfoniorkester

Efter et fælles workshopforløb afsluttes arrangementerne med en koncert for forældre og andre interesserede. 

– Vi er heldigvis mange, der tilbyder gode, lærerige, kulturelle projekter til børn, men jeg er ekstra stolt af, at vi i Aalborg Symfoniorkester er en del af OrkesterMester, der med afsæt i skoleskemaet er med til at give børn en fornemmelse af den fysiske dimension af musik. Mange børn har gennem OrkesterMester fået en mulighed for at spille på instrumenter for første gang i deres liv, som de måske ellers ikke havde fået.
Samtidigt håber vi på, at deltagerne ved at være en del af fællesskabet i et orkester får nogle venskaber, hvor den fælles interesse for musikken vil blomstre i mange år fremover, siger Anne Rom Aaen, som er producent hos Aalborg Symfoniorkester.

Jannik Schow er vært og vil guide deltagere, musikerne og gæster igennem  de festlige dage.

Du kan læse mere om festerne HER

Foto: Sisse Stroyer

Kommende arrangementer

FInd noder og materialer til OrkesterMesterFest 2023