LMS inviterer til dialogmøde: Hvordan styrker vi musikken i grundskolen?

Synergi og samarbejdsflader mellem Levende Musik i Skolen (LMS), musikskolen og grundskolen. På dialogmødet vil der komme konkrete eksempler på gode veje til samarbejder mellem musikskole, grundskole og LMS – og forskellige vinkler på, hvordan vi kan bruge hinanden til at skabe bedre netværk, opkvalificere musikundervisningen, skabe større sammenhæng og bane vejen for en stærkere musikkultur i skolen.

Vi vil blandt andet diskutere, hvor få ressourcer der reelt skal til for at skabe merværdi i skolerne, afdække hvad der i forvejen er af aktiver og netværk, man kan trække på, og komme med eksempler på, hvordan vi bedst kan udnytte det. Hvad gør vi allerede hver især, og hvordan kan vi binde det meningsfuldt sammen?

Mød musikskoleleder i Holbæk, Lars Lundgaard, afdelingsleder på Næstved Musikskole og områdekonsulent i LMS, Per Carlsen, samt forskellige stemmer fra folkeskolen, som alle vil byde ind med deres erfaringer og give inspiration til, hvordan vi på forskellige måder kan skabe synergi og samarbejde mellem Grundskole, Musikskole og LMS.

Projektleder fra LMS, Marie-Louise Grund, vil facilitere dialogen og selv supplere med forskellige best practice eksempler fra Musikskoletiltaget, som er et nyt LMS-fokusområde, hvor LMS aktivt arbejder med at bygge bro mellem musikskolens aktiviteter i skolerne og LMS-skolekoncerterne.

PRAKTISK:

Tid: 4. oktober

Sted: Dialogmødet finder sted på Holbæk Seminarium

Målgruppe: Musikskolelærere, musikskoleledere, skoleledere, musiklærere, PLC’er

Det får man med: Konkret viden og eksempler på, hvordan man i forskellige strukturer og med forskellige udfordringer kan skabe synergi og meningsfulde samarbejdsflader mellem LMS, Musikskolen og Grundskolen.

Om LMS Festival 2023:

Dialogmødet er del af eftermiddagsprogrammet på den store LMS Festival 2023, der afholdes i Holbæk 3. til 5. oktober 2023.

Festivalen afholdes af det nationale kompetencecenter Levende Musik i Skolen i samarbejde med Holbæk Kommune samt Koncertløftet.
Til festivalen inviteres alle Levende Musik i Skolens samarbejdskommuner, børnekulturkonsulenter, lærere, nationale og internationale fagfolk og selvfølgelig musikere.

Til de over 100 koncerter vil man desuden på tilskuerrækkerne kunne finde skolekoncerternes kernepublikum, nemlig samtlige skoleelever fra Holbæk Kommune.

Festivalen er består af et tætpakket musikalsk program med skolekoncerter fra LMS og Koncertløftet og byder desuden på kurser, dialogmøde og faglige oplæg, samt hyggelige måltider, hvor deltagerne kan få faglige inputs, pleje netværk og få nye kontakter.

Mini-survey