Ny publikation: Data om kunstnervilkår og kunstnerliv

Den nye publikation, Kunstnere i tal – om statistikken Kunstnere i Danmark, er nu tilgængelig for alle, der interesserer sig for data om kunstnervilkår og for de kunstnerliv, som tallene afspejler.

Publikationen, som udgives af Dansk Kunstnerråd, giver indblik i:

  • Nøgletal og tendenser fra statistikken Kunstnere i Danmark
  • Konkrete kunstnerliv bag tallene
  • Baggrunden for datasamarbejdet mellem Danmarks Statistik, Dansk Kunstnerråd og Kunstnerrådets medlemsorganisationer i udviklingsprojektet Kunstnere i tal (KiT).

”Vi håber, at publikationen Kunstnere i tal – om statistikken Kunstnere i Danmark vil være til gavn og glæde for vores samarbejdspartnere, politikere, kulturlivets beslutningstagere og for alle dem, statistikken handler om: Kunstnere og kulturskabere i hele Danmark,” siger Nis Rømer, forperson i Dansk Kunstnerråd.

Publikationen er tænkt som den første i en række af fortløbende publikationer om kunstnerstatistik fra Dansk Kunstnerråd, fortæller Anne-Mette Wehmüller, sekretariatschef i Dansk Kunstnerråd.

”Kontinuerlig, opdateret databaseret viden om kunstnere og kulturskabere er afgørende, hvis vi vil sikre gode rammevilkår for at skabe og udøve kunst i Danmark. Denne publikation er derfor tænkt som den første i en række årlige udgivelser om, hvad statistik kan fortælle om kunstnervilkår i Danmark. Dansk Kunstnerråd ser frem til at fortsætte, udvikle og udbygge dataarbejdet i samarbejde med Danmarks Statistik og medlemsorganisationerne under Dansk Kunstnerråd de kommende år,” siger hun.

Mini-survey