Ny pulje til kulturaktiveter for udsatte og sårbare

Der er indgået en politisk aftale på social- og indenrigsministerens område om tiltag for svage og sårbare grupper. En pulje på 10 mio. kr. kan søges af blandt andet kulturinstitutioner herunder musik- og kulturskoler.

Kulturinstitutioner, skoler og organisationer på kulturområdet – herunder musik- og kulturskolerne – kan søge en ny pulje, der skal afbøde virkningen af nedlukningen af samfundet og genoprette udsatte gruppers deltagelse i lokale idræts- og kulturaktiviteter.

Puljens formål er at støtte nye samarbejdsprojekter med fokus på de mest sårbare og udsatte grupper under corona-krisen. Det kan være initiativer, der hjælper udsatte børn og unge samt udsatte voksne og handicappede til at deltage i kulturlivet og ud af den isolation, den aktuelle krise har skabt.

I aftalen indgår også etablering af nye partnerskaber med blandt andet aktører fra kulturen, idrætten og foreningerne, som skal overvåge situationen og komme med forslag til initiativer.

Kulturminister Joy Mogensen udtaler i en pressemeddelelse om den nye pulje blandt andet: “Vi har en række kulturinstitutioner, idrætsforeninger, højskoler og aftenskoler, der brænder for give vores udsatte og sårbare grupper oplevelser, der giver mening og opmuntring i en svær tid. Jeg ved, at der derude er mange gode ideer til, hvordan kulturen kan hjælpe, og jeg håber, at vi nu kan realisere dem ved at skabe nye partnerskaber, som kan hjælpe vores mest sårbare.”

Se mere på Kulturministeriets hjemmeside:

https://kum.dk/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/nyheder/10-mio-kr-skal-stoette-udsatte-og-saarbare-i-corona-krisen/1/1/

Læs hele aftalen om initiativer for sårbare og udsatte målgrupper:

https://kum.dk/fileadmin/KUM/Documents/COVID-19_DOX/Aftale_om_initiativer_for_saarbare_og_udsatte_grupper.pdf

Mini-survey