Til fest i DR Koncethuset: OrkesterMester i lyd og billeder

“Under koncerten kan man se lys fra mobiltelefoner, når de stolte forældre og bedsteforældre tager billeder og videoer. På anden række hvisker en kvinde:
– Det er jo en helt vild oplevelse, som de aldrig ville få nogen andre steder.
Og en anden mor hvisker tilbage, at hendes datter har spurgt, om hun må starte til violin på musikskolen, fordi hun synes, at det har været så sjovt at lære”

Læs hele DRs reportage fra tirsdag 31, maj 2022, hvor DMKS OrkesterMester-projekt kulminerede for flere end 450 børn fra 11 skoler i fire jyske byer, da eleverne sammen med de professionelle musikere fra DR Symfoniorkestret fremførte en fælles koncert i DR Koncerthuset. 

Du kan også høre, hvordan det lød, da P4 Midt Vest besøgte OrkesterMester-eleverne fra Ringkjøbing umiddelbart inden afgangen mod København og den store koncert i DR Koncerthuset. (Indslaget begynder 01.19.00)

Smukt ser det naturligvis ud, når flere end 450 børn fra 11 skoler i fire forskellige byer spiller sammen med DR Symfoniorkestret. 

Fotograf Christian Larsen @ DR var heldigvis på pletten:

OrkesterMesterForside - Danske Musik- og Kulturskoler

OrkesterMester er et landsdækkende projekt, som opdyrker skoleorkestre på folkeskoler, som ikke i forvejen har et orkester. Det er hele klassen, som skal være sammen om at spille, og undervisningen foregår i skoletiden.

OrkesterMester løfter musikundervisningen via det samarbejde, som musikskolelærerne og folkeskolelærerne har ude i klasserne. Lærerne bliver klædt på til at varetage instrumentalundervisning, hvilket har særlig betydning i kraft af den aktuelle mangel på musikundervisere i hele landet.

OrkesterMesterFesterne sætter fokus på kunstens deltagelses-, dannelses- og fællesskabsmuligheder for alle børn, når folkeskole, kommunale kulturinstitutioner og regionale koncerthuse samarbejder.

Projektet er et samarbejde mellem Danske Musik- og Kulturskoler, kommuner og folkeskoler. Det startede i 2018 med en bevilling fra Nordea-fonden på 3,4 millioner kroner. Med midler fra Musikhandleplanen 2019-2022 har Kulturministeriet bevilget 10 millioner kroner til projektet.

Mini-survey