Få styr på retningslinjerne for genåbningen

DMK har modtaget en del spørgsmål om, hvilke retningslinjer der er gældende i forbindelse med genåbningen af musik- og kulturskolerne.

DMK har – sammen med øvrige parter i KUM-sektorpartnerskabet – haft bekendtgørelsesteksten samt retningslinjer til høring og kommentering, og den endelige tekst er nu offentliggjort.

Kulturministeriets retningslinjer for ’Indendørs idræts- og foreningsliv samt idræts- og fritidsfaciliteter’ kan læses HER

Nedenstående er væsentligt at bemærke i relation til genåbningen:

  • Der åbnes for aldersgruppen 0 år til og med 17 år.
  • Der må ikke gennemføres indendørs aktiviteter, der involverer sang.
  • Der er et indendørs forsamlingsforbud på 25 personer.
  • Der må tillades adgang for personer på 18 år eller derover, hvis tilstedeværelse er nødvendig for forsvarlig afholdelse af aktiviteterne.
  • Der må maksimalt tillades adgang for 1 besøgende, bruger, tilskuere og lignende pr. 4 m2 gulvareal, hvortil der er offentlig adgang. I lokaler, hvor besøgende, brugere, tilskuere og lignende i det væsentlige sidder ned, må der dog tillades adgang for 1 besøgende, brugere, tilskuere og lignende pr. 2 m2 gulvareal.
  • Der er fortsat krav om brug af mundbind ved ankomst og afgang fra 12 år og opefter.
  • Der er ikke krav til test for 0-17+ årige ift. deltagelse i musik- og kulturskolernes aktiviteter
  • I henhold til Sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger anbefaler DMK, at medarbejdere, der møder fysisk på arbejde, testes ugentligt.  

I kan også orientere jer i Sundhedsstyrelsens anbefalinger om forebyggelse af smittespredning, hvori de opdaterede afstandsanbefalinger uddybes. Anbefalingerne findes HER

Desuden kan I finde Kulturministeriets Q/As findes HER

Rigtig glædelig genåbning!

Nyheder

Ny rapport: Det Gode Børneliv – ifølge børnene

DMK deltog i dag i lanceringen af rapporten ’Det Gode Børneliv – ifølge børnene’. Rapporten, der er udarbejdet af LEGO Fonden og Tænketanken Mandag Morgen, er en undersøgelse af hvad børnene selv forstår, ser, føler og oplever som det gode børneliv.

Læs mere »